לומדים אנגלית עסקית במרחב פיזיטלי, קרן עיני
- גב' קרן עיני, המחלקה לאנגלית
- 27 במאי 2021
- זמן קריאה 1 דקות
בקורס אנגלית עסקית, יצרתי מרחב פזיטלי (פיזי+דיגיטלי) ללמידה עצמית לפי קצב אישי. המרחב מעוצב כחדר ישיבות אשר "מחביא" בתוכו "נקודות חמות" ששתלתי. הסטודנטים "מסתובבים" בין הנקודות באופן חופשי, ללא מסלול קבוע, לוחצים ומגלים מידע, שאלות ופעילויות אישיות או קבוצתיות הקשורים לתחום הנלמד בקורס. דאגתי לשלב מגוון הפעלות דיגיטליות עם אלמנט משחקי, משולב בהומור (חפשו את הבדיחה במרחב) וליצור הפתעה, סקרנות וגילוי - מה יש בכל נקודה ונקודה.
בנקודת הפתיחה הוספתי מסמך של Google docs, המרכז את המידע והמטלות מכלל הנקודות, כשכל קבוצה (בחלוקה לחדרי זום) הורידה לעצמה עותק נפרד ונדרשה לשלוח אליי את המידע המסכם שלה (ראו טיפים מטה).
למעבר לפעילות לחצו על התמונה:
טיפים:
המרחב אינו לינארי. הלומדים מתחילים כולם מההנחיה לפעילות הנמצאת על דמותי שלי (קרן). לכל שאר הנקודות החמות הם רשאים להתקדם באיזה סדר שיבחרו.
כמעט כל נקודה חמה מפנה את הסטודנטים לענות בקובץ Google docs (קובץ אחד לכל הנקודות). מי שפותח את קובץ ה docs – מתבקש ליצור עבורו עותק (כאן הם עבבדו בקבוצות). הקובץ אינו שיתופי ונדרשת תשובה בנפרד מכל קבוצה (אפשר בפעילות אחרחת כל תשובה לכל אחת/ד).
שילוב הומור ואלמנטים משחקיים הלהיבו מאוד את הסטודנטים שחיפשו את הבדיחות ושיתפו אחד את השני בחוויה ובמה שלמדו.
המידע והשאלות שענו עליהן בעבודה הקבוצתית שולבו במבחן המסכם והיוו הכנה לקראתו.